可知2022高考一轮复习英语译林版 Module 7 考点集训(二十一) Unit 2 Fit for life

fit  时间:2021-01-29  阅读:()

考点集训(二十一) Unit 2 Fit for life

对应学生用书p300

一、在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。

1  Sleep ing for eight hours a night is beneficial____________your health.

2 We all think it is Tom and Jack rather than he who____________(be) to blame for thedelay of the project.

3 The teacher thinks this student has the potential ____________(accept) into a topuniver s ity.

4 There was a time____________scholars thought women were very different from men.

5 You’ ve made____________many mistakes as I have,which makes our teacher veryann o y e d.

6  Interest rates have fallen____________(sharp)over the last few weeks.

7  Jack does not subscribe____________the belief that people are basically good.

8  I applaud her____________having the courage to take up challenges.

9 People are more likely to become addicted to____________(smoke) if they start at ayoung age.

10 Not only____________they need clothing but they are also short of water.

11 We students must make an____________(effect) learning plan to improve our grades.

12 Most people think a certain amount of stress is vital to____________(provide)motivationand giving purpose to life.

13 ____________(symptom) include a headache and a sore throat.

14  It astonished him____________she had changed so little.

15 You have the abilities____________(relate) to the job position, so we decide to hire you.

[答案与解析]

1  to。 be beneficial to “对„„有益” 。故填to。

2  are。 句意我们都认为是Tom和Jac k而不是他要为工程的延误负责。此句为强调句。在“A rather than B”结构中A决定谓语动词的数。故填are。

3  to be acc epted。 this student和acc ept之间为被动关系。故填to be acc epted。

4 when。考查定语从句。句意曾经有一段时间学者们认为女人和男人有很大差别。分析句子结构可知空处引导定语从句修饰先行词a time 并在从句中作时间状语故填when。

5  as。考查固定用法。 句意你犯的错误和我犯的一样多这让我们的老师很生气。此处为as.. .as.. .结构在该结构中两个as之间通常接形容词或副词的原级但若涉及数量或程度可用“as much  不可数名词  as.. .”和“as many 可数名词复数 as.. .” 意思是“和„„一样多的„„” 。故填as。

6  sharply。修饰动词用副词。故填sharply。

7  to。 subscribe to “同意赞成” 。故填to。

8  for。 applaud sb.for sth. “为„„向„„鼓掌” 。故填for。

9  smoking。考查非谓语动词。 句意如果人们在年轻的时候就开始抽烟他们更有可能染上烟瘾。此处to为介词后应用动词-ing形式故填smoking。

10  do。Not only放句首时要部分倒装。故填do。

11  effective。考查形容词。 句意我们学生必须做一个有效的学习计划来提高我们的成绩。 空格位于冠词后名词前需用形容词形式。故填effective。

12 providing。考查名词。 句意大多数人认为一定程度的压力对于提供动力和赋予生活目标至关重要。 vital to中的to为介词。

13  Symptoms。从and可知应填复数 s ymptom为可数名词。故填Symptoms。

14  that。 It astonished sb. that.. . “使人吃惊的是„„” 。故填that。

15  related。 related to sth./sb.相关的有联系的。

二、阅读理解

阅读下列短文从每题所给的A、 B、 C和D四个选项中选出最佳选项。

A

A drug that is used to treat serious bleeding could save thousands of lives for mothers'givingbirth.A study of the drug found it reduced the risk of deaths caused by bleeding during childbirthby nearly one third.The study involved 20 000 women in 21 countries,mainly in Africa and Asia.The trial was carried out by London School of Hygiene&Tropical Medicine.The drug is calledtranexamic acid(凝血酸). It is low-cost and researchers said it does not cause serious side effectsfor mothers or babies.

The drug is used to treat mothers for serious bleeding during childbirth. Postpartumhemorrhage(产后出血) is the leading c ause of maternity(产妇的)death worldwide, acc ording tothe World Health Organization.

Haleema Shakur is the project director of the trial. She says though medical conditions areimproved in many countries, serious bleeding after childbirth remains a big problem in some partsof the world. “It's one of the biggest killers of mothers. In Africa and Asia, about 10 percent ofwomen will end up with serious bleeding.”The drug works after a mother gives birth.

Shakur said the best results were reported when the drug was given to women as soon aspossible after childbirth. “The earlier you give it—so within the first three hours of giving birth—the better the effect is.”

The next step will be to find where the drug is needed and provide training for doctors andnurses on how to use it.During the trial,women were given the drug in a hospital.But researchersare looking for easier ways to use the drug so it can be more widely used in small clinics and ruralareas.

( )16.What can we know about the drug according to the first paragraph?

A It is not very expensive.

B It can be used forbabies.

C It doesn'tcause any side effects.

D It is tried only in Africa and Asia.

( )17.When is the best time to give the drug to a woman?

AThree hours before giving birth.

BAfter finding bleeding can't be controlled.

CThree hours after giving birth.

DOne hour after giving birth.

( )18.What will researchers probably do next?

ALet more people know the drug.

BMake doctors and nurses know how to use the drug.

CResearch how much drug is needed.

DGet permis sion to use the drug.

[语篇导读]

本文是一篇说明文主要介绍了一种新的药物这种药物的止血功效能够挽救许多产妇的性命。

[答案与解析]

16 A。细节理解题。根据第一段中的“It is low-cost”可知这种药并不是很贵故A项正确。

17 D。推理判断题。根据第四段中的“The earlier you give it—so within the first threehours of giving birth—the better the effect is.”可知产妇要在生完孩子后三个小时内使用药物而且药效是越早越好故D项正确。

18 B。推理判断题。根据最后一段第一句“The next step will be to find where the drug isneeded and provide training for doctors and nurses on how to use it.”可知研究人员接下来要为医生和护士提供培训以让他们知道怎样使用这种药故B项正确。

B

You have a backache; your legs are painful after a basketball match—what better than arelaxing massage(按摩)?

Scientists now say they have figured out the reason why a massage brings comfort.They saya massage changes how some of your proteins act.This makes your muscles less inflamed(发炎的),according to the Los Angeles Times.

The leader of the study,Professor Mark Tarnopolsky at McMaster University,Canada, choseseveral healthy young men for the experiment.He asked them to do very tiring exerc ise.Then helooked at how the cells changed in their legs.After this, the men were given a massage on onlyone leg and Tarnopolsky recorded any cell changes again.

Tarnopolsky and his team found that massaging made the inflammation caused by exerciseget better because it weakened the activity of a protein called NF-kB.

Scientists also noticed that massaging helped cells recover from exercise damage.Whenmuscles were being massaged, the amount of another protein called PGC­ lalpha increased.Thiskind of protein can stimulate the growth of a tiny part inside cells called mitochondria(线粒体)

People used to think that massaging eases pain by clearing away the lactic acid(乳酸)whichbuilt up after exercise.However,Tarnopolsky and his team didn't see any changes to lactic acid.

Thomas Birk is a professor at Wayne State University,US.He said that the study was the firsthe had seen to analyze massage in such depth.He said they wanted to start research 10 years ago,but technology was not yet good enough.

One day massages could be used to treat injuries and muscle disease.They may even be ableto replace some anti­inflammatory medicines, said Birk.But,he said,more research is needed formas seurs(按摩师) to figure out the best mas sages for different diseases.

( )19.What is the article mainly about?

AAnew way to massage.

BThe best way to relax after doing sports.

CNew research into massages.

DThe advantages of a massage.

( )20.How can a massage bring comfort according to the article?

A It weakens the activity of the protein NF­kB.

B It helps protein recover from exercise damage.

C It can clear away the mitochondria in muscles.

D It can prevent inflammation in muscles.

( )21.What does the underlined word “eases” in Paragraph 6 probably mean?

Amakes easier B reduces

Cputs up with D stops

( )22.Which of the following statements is TRUE?

A It was believed that massages cleared away lactic acid.

BResearch into massages started 10 years ago.

CMassages are used to treat muscle diseases in hospitals.

DMassages will reduce the amount of protein PGC­lalpha.

[语篇导读]

人们常说 “累了就去揉一揉” 。按摩为何能给人带来舒适和减轻疼痛呢

[答案与解析]

19 C。主旨大意题。全文的主旨是针对按摩的最新最深入的研究。故选C。

20 A。细节理解题。 由第四段的“it weakened the activity of a protein called NF-kB”可知答案为A。

21 B。词义猜测题。 ease意为“减轻缓解” 从上文的“brings comfort”可以推出答案为B。

22 A。细节理解题。 由第六段的“People used to think that massaging eases pain byclearing away the lactic acid(乳酸)”可知答案。虽然这一观点是错误的但人们原来是这样认为的。故选A。

三、根据短文内容从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Social media has given rise to a cool phenomenon called “selfie(自拍)” . It refers to apicture of yourself,usually shared on any social networking website.

23 ________Some selfies are extreme close-ups(特写镜头),and others show part of an armheld straight outward.A few of them even feature the subject standing in front of a bathroommirror.

Everyone takes selfies, but the younger crowd seem to be especially involved in the trend.Young people are relatively heavier digital users.They are interested in staying connected to theirfriends.24._

_______

There are also kinds of psychological(心理的) factors driving people to take a selfie andupload it to a social networking site. 25.________A quick and easy way to attract attention fromothers is to get“likes”and comments from friends. Secondly, it's human nature to show off yourown great achievements.When you feel good about yourself or look good, it's far too easy to takeout your phone and record it all through one or several selfies. 26.________That's right.Sometimes people are bored at work,bored at school,bored at home and even bored on the toilet.Last but not least, social media is about being social! If that means uploading as many selfies aspossible, then so be it. It's fun,and it's a coolway to record your own life.

Finally, there are things to be careful about when you're posting selfies. It's easy to thinkyou're sharing a photo with a few people. 27.________So don't post anything online, the selfieespecially.

AThere are lots of selfie styles.

BThe rise of selfies has become universal.

CBut the whole world of social media is public and everyone can see it.

D Social media, to some extent, is the driving force of their selfie activity.

EThe desire to get “likes” on selfies goes back to biological behavior.

FThere are also people who take selfies because they have nothing else better to do.

GThe leading factor is that people want to get attention from as many people as possible.

[语篇导读]

本文是一篇说明文。年轻人热衷于自拍但同时也要注意不要随意将自拍上传到网上。

[答案与解析]

23 A。空处为本段的主题句由于本段主要介绍了多种自拍镜头故空处应讲有很多自拍方式。故选A。

24 D。本段主要讲了社交媒体对年轻人自拍的影响且根据下一段中的第一句话可知此处应讲社交媒体在一定程度上是他们自拍的驱动力。故选D。

25 G。根据空后的“A quick and easy way to attract attention from others is to get ‘likes'and comments from friends.”可知人们自拍最主要的心理因素是希望尽可能多地得到别人的关注。故选G。

26 F。根据下文中的“Sometimes people are bored at work,bored at school,bored at homeand even bored on the toilet.”可知此处指人们有时感到无聊除了自拍没有别的更好的事情可做。故选F。

27 C。根据空前的“It's easy to think you're sharing a photo with a few people.”与空后内容可知此处应讲的是在网上放自拍的弊端C项符合语境。

四、阅读下面短文从短文后各题所给的A、 B、 C和D四个选项中 选出可以填入空白处的最佳选项。

I was rec ently invited to dinner by a friend.During the meal, the__28__of the restaurantcame over and said our meal was free. I was__29__.He stood there smiling at me and there wasan air of__30__.Finally I asked him if he knew me.He said I had__31__forgotten him,but Ihad__32__his life.My friend was quite__33__and asked him how I had done this.

He said twelve years ago I was teaching a stress management class and he was one of the__34__. I asked the group what their number one__35__was and most of them said it was fromtheir bosses.

I listened to everyone, then__36__a chair and invited everyone to stand on it. I wanted themto look at the room from__37__there.After that, I asked the group to think about how the roomlooked__38__when they changed their perspective(角度)

Then I asked them to__39__their bosses.Was this the same person who had__40__theirgood qualities and hired them?Do they remember how__41__they were to be chosen for thejob?

He said I looked at him and asked if he had ever thanked his boss for the__42__to earn a

living and__43__him new skills and to be a better employee.

He said he went back to work the next day with a thank­you card to his__44__.He learnedto__45__stress in a smart way.Now he has been the manager of the restaurant for eight years.He

said I had taught him to__46__life from different perspectives and to express__47__( )28.A.waiter Bmanager

C cook D owner

( )29.A.satisfied B excited

C surprised Dmoved

( )30.A.familiarity B understanding

C importance D dignity

( )31.A.hardly B rarely

C specially D probably

( )32.A.changed B planned

Cbuilt D noticed

( )33.A.patient B anxious

C curious D doubtful

( )34.A.employers B students

C organizers D teachers

( )35.A.joy B stress

C danger D pride

( )36.A.removed B broke

Cheld D took

( )37.A.down B outside

Cup D inside

( )38.A.natural B different

C funny D strange

( )39.A.consider Bmiss

C like D watch

( )40.A.seen B predicted

C chosen D improved

( )41.A.puzzled B touched

Chappy D calm

( )42.A.ability B chance

Cprocess D luck

( )43.A.allowing B advising

C encouraging D teaching

( )44.A.colleague B customer

Cboss D parent

( )45.A.leave behind B deal with

C suffer from D bring about

( )46.A.look at B talk about

Cwork on D take over

( )47.A.apology B regret

C appreciation D sympathy

[语篇导读]

本文讲述了在我们的生活中要学会从不同的角度看问题这样我们就可以更好的理解别人。 同时我们要对别人心怀感激之情。

[答案与解析]

28 B。考查名词。 A.waiter服务员 B.manager经理 C.c ook厨师 D.owner拥有者。根据Now he has been the manager of the restaurant for eight years.可知是饭店的经理。故选B。

29 C。考查形容词。A.satisfied满意的B.excited兴奋的C.surprised惊讶的D.moved感动的。根据our meal was free可知当经理告诉我这顿饭是免费的时候我很惊讶。故选

C。

30 A。考查名词。 A.familiar ity熟悉 B.understandin g理解力 C.importanc e重要性

D.dignity高贵。根据I was teaching a stress management class and he was one of the__34__可知我与这个经理是熟悉的觉得这个经理很熟悉 an air of familiarity一种熟悉感故选A。

31 D。考查副词。A.hardly几乎不 B.rarely稀少 C.specially特别D.probably可能。我可能忘记了他是一种猜测。故选D。

32 A。考查动词。 A.changed改变 B.planned计划 C.built建筑 D.noticed注意。我改变了他的生活。故选A。

33 C。考查形容词。A.patient耐心的 B.anx ious焦躁的 C.c urious好奇的D.doubtful

建站选择网站域名和IP主机地址之间关系和注意要点

今天中午的时候有网友联系到在选择网站域名建站和主机的时候问到域名和IP地址有没有关联,或者需要注意的问题。毕竟我们在需要建站的时候,我们需要选择网站域名和主机,而主机有虚拟主机,包括共享和独立IP,同时还有云服务器、独立服务器、站群服务器等形式。通过这篇文章,简单的梳理关于网站域名和IP之间的关系。第一、什么是域名所谓网站域名,就是我们看到的类似"www.laozuo.org",我们可以通过直接记...

CloudCone:KVM月付1.99美元起,洛杉矶机房,支持PayPal/支付宝

CloudCone的[2021 Flash Sale]活动仍在继续,针对独立服务器、VPS或者Hosted email,其中VPS主机基于KVM架构,最低每月1.99美元,支持7天退款到账户,可使用PayPal或者支付宝付款,先充值后下单的方式。这是一家成立于2017年的国外VPS主机商,提供独立服务器租用和VPS主机,其中VPS基于KVM架构,多个不同系列,也经常提供一些促销套餐,数据中心在洛杉...

特网云(1050元),IP数5 个可用 IP (/29) ,美国高防御服务器 无视攻击

特网云特网云为您提供高速、稳定、安全、弹性的云计算服务计算、存储、监控、安全,完善的云产品满足您的一切所需,深耕云计算领域10余年;我们拥有前沿的核心技术,始终致力于为政府机构、企业组织和个人开发者提供稳定、安全、可靠、高性价比的云计算产品与服务。官方网站:https://www.56dr.com/ 10年老品牌 值得信赖 有需要的请联系======================特网云美国高防御...

fit为你推荐
滴滴软银合资最适合跑滴滴的是什么车?10万一下的车?视频制作软件哪个好手机短视频制作哪个软件好视频制作软件哪个好免费的视频剪辑软件用哪个好?锦天城和君合哪个好合肥和君纵达好吗?视频剪辑软件哪个好有哪些好用的手机剪辑视频软件华为p40和mate30哪个好荣耀30pro和华为P40哪个好?朗逸和速腾哪个好买同等价位的朗逸和速腾哪个好?音乐播放器哪个好音乐播放器哪个好用二手车网站哪个好想买台二手车,哪个二手车网站靠谱网通dns服务器地址湖北省鄂州市葛店镇DNS服务器IP地址是多少
vps动态ip 如何查询域名备案号 金万维动态域名 hkbn 鲨鱼机 php探针 网盘申请 gg广告 什么是刀片服务器 gspeed 电信虚拟主机 四川电信商城 1元域名 服务器维护 德隆中文网 如何登陆阿里云邮箱 网站防护 万网服务器 学生机 forwarder 更多